Мъжките арабски парфюми – за приключенците, ловците и изследователите

Загоряла, матова кожа; проницателни, сини очи и незабравима, очарователна усмивка – така изглежда покровителят на пустинята, който идва с горещите пясъчни ветрове и омагьосва с мистичния си аромат. Ако във вас живее приключенец, ловец и изследовател; ако желаете да усещате това с всеки следващ дъх, то търсите неповторимите източни нотки на парфюмерия Shaikh.

 

Pure Desert Oud – Перлата в короната на мъжките арабски парфюми

Когато първите капки дъжд докоснат жежката пустиня, се отделя неповторим сладък и опушен аромат, станал вдъхновение за Pure Desert Oud. Богатите дървесни нотки оуд са нежно преплетени с мускусната основа, създавайки подтонове от естествена кожа и тютюн за лула – неизменни аксесоари на английските джентълмени. Златистият си, хипнотизиращ цвят парфюмът дължи на финалната си съставка – кехлибар. Всеки от трите аромата символизира част от една по-голяма картина – оуд като простор и природа; мускус за свобода и волност, а сладкият кехлибар – за топлина и уют.

Khalis Silver Royal – Безценното цвете на Изтока

Противно на вярването, че пустинята е празно и самотно място без живот, именно нейният климат, богатата ѝ на минерали и елементи почва и подземните ѝ води спомагат за растежа на най-прекрасните цветя, сред които е ароматната, ярка роза. Първите видове рози, използвани в козметиката, били именно Дамаската роза и Стамболската роза. За пръв път масло от рози е произведено през 10 век в Персия. Само капка от нея възпроизвежда 90% от оригиналния аромат. Ето защо с Khalis Silver Royal ще имате усещането, че цялата стая е пълна с рози, чийто неповторим аромат е уравновесен от присъствието на пачули и амбър. Като основна нотка, пачули е комбинация от дървесни, сладки и мускусни аромати; балсамови и пикантни. Неговият аромат е опияняващ, подобен на онзи, идващ от влажна гориста почва. Благодарение на него, ще почувствате капчици вода върху листенцата на розата, придружени от пръски кехлибар. Той е сладък по своему, дъхав и неподражаем аромат, който завършва композицията на парфюма и остава след себе си приказен спомен.

Rihanah Oud – Нежен и деликатен

Също като ванилията, водещият аромат на Rihanah Oud, парфюмът е създаден за чувствени мъже, които имат готварски талант и особен интерес към сладкарството заради своите вторични шафранови нотки. Композицията започва с амбър и неговите „слънчеви сълзи“ от прахообразен, сладникав аромат с фантастичен завършек. Неговите опушени, балсамови нотки са се оформяли в продължение на хиляди години и това го прави една от най-ценните съставки. Ванилията е от онези универсални нотки, които винаги навеждат на мисли за дома и прясно изпечени сладки. Въпреки че е представяна като нежно бяло цвете, ванилията всъщност има тъмна шушулка, чийто наситен аромат има ефекта на отлежало уиски. В основата на композицията ще усетите базовата нотка на мускус, следван кедрово дърво с неговата мек, марокански дъх и пачули със земната си природа. Ще бъдете приятно изненадани от остатъчния аромат на агарово дърво (оуд) с неговия аромат на ядки. Присъствието на шафран и роза е ненатрапчиво, пикантно, появяващо се и изчезващо през различни части на деня, особено когато температурите се повишат.

Joudath Al Oud – Цар на подправките

Ако пустинята е първото, с което асоциирате Изтока, то скъпите и редки подправки трябва да са второто. Joudath Al Oud събира в себе си екзотичният розов пипер, празничната канела и пикантния кардамон. Едно впръскване е достатъчно да се озовете насред оживения пазар за подправки в Кочи, индийския щат Керала. Колкото по-дълго носите парфюма, толкова по-бавно се отключва всеки следващ елемент. В началото е цветният аромат на нероли, меден и освежаващ. Тропическа тонка и ванилия са плавен преход към най-важната част от композицията, съдържаща цибета и кастронеум – остра животинска нотка с интензивен мирис на кожа. Финалът е земен, благодарение на агарово и сандалово дърво, атласки кедър, мъх и пачули. Пречупените, смолисти нотки на смирна и тамян ще ви следват през целия ден.

Арабски парфюми от Парфюмерия Shaikh