Ножична вишка - услуги

Ножични вишки – търсените услуги

Що е то ножична вишка?

Ножичните вишки са популярен модел автовишки със сравнително широка кошница или платформа, която се издига единствено във вертикална посока. Това осигурява по-голяма стабилност и безопасност по време на работа. Височината, на която се издига платформата е от 6 до 15 м, което е сравнително по-малко от телескопичните вишки.

 

Видове

Съществуват пет вида ножични вишки – хидравлични, дизелови, електрически, пневматични и за груб терен.

Хидравличните са задвижвани чрез електричество или сгъстен въздух. Препоръчват се за складове и строителни обекти.

Дизеловите имат традиционен дизелов двигател и обикновено са оборудвани с по-големи платформи. Шумът от двигателя им е по-силен, затова е препоръчително да работите само на открито.

Електрическите имат батерия и са отлични за закрити помещения. Като размер, са по-компактни и платформите им са по-тесни. Гумите нямат грайфери.

Вишките за груб терен имат бензинов, дизелов или LPG двигател с вътрешно горене, за да осигури необходимата мощност за работа в по-тежки условия. Сцеплението и скоростта са по-високи.

Пневматичните се захранват със сгъстен въздух, без електричество или хидравлика. Употребата им намалява значително излъчването на вредни емисии.

Предимства на ножичните вишки

Те осигуряват сигурен достъп до високи и труднодостъпни места. Отлични са за работа на открито и закрито, както и за пренос на инструменти и товари. Лесни са за експлоатация – контролите са опростени и операторите могат да бъдат обучени за кратък период от време. Размерът на вишките е компактен; минават през тесни пространства, алеи и навсякъде, където достъпът е ограничен. Вишките се разделят на множество модели, всеки от които има различна височина на платформата и капацитет на товара.

Популярни предназначения на ножичната вишка

Използват се главно за поддръжка на помещения с високи тавани, както и на електрическата инсталация в училища, болници, библиотеки и прочие. Особено полезни при организацията и управлението на складове, за достъп до високи рафтове. С тях се монтират знаци, реклами; поправят се фасади; ползват се за миене на високи прозорци и още много други.

Ножична вишка можете да заявите под наем от фирма Дани лифт тук : Dani Lift 1 Ножични вишки