Vivacom вдига цените

Vivacom вдига цените от – Февруари 2024 – Пълна информация и суми

Мобилният оператор Vivacom (Виваком) обяви, че ще увеличи месечните сметки на своите клиенти. Това увеличение, което ще бъде отразено във фактурите за февруари 2024 г., е в отговор на натрупаната инфлация от 4.7% през 2023 г. Решението на компанията се основава на нарастващите разходи за труд и доставка на стоки и услуги.

Кога и с колко vivacom вдига цените?

Това не е първият път, когато Vivacom увеличава цените си поради инфлация. Миналата година те също повишиха цените на месечните абонаменти с 2 лева, като посочиха инфлацията през 2022 г. като причина. Другите два големи телекома в страната – Yettel и A1 – последваха този пример. Yettel увеличи цените на своите мобилни услуги с 15.3%, докато A1 приложи различен подход, като за клиенти с месечни такси до 25 лева увеличението беше също 15.3%, а за тези с по-високи такси – увеличението беше фиксирано на 2 лева.

Очаква се, че и през тази година другите два оператора – A1 и Yettel, скоро също ще обявят за увеличение на цените.

Важно е да се отбележи, че в общите условия на договорите с операторите е записано, че месечните абонаменти се индексират със средногодишния индекс на потребителските цени на Националния статистически институт за изминалата година.