Пиле фрикасе – най-лесната и бърза рецепта

Никой не е безразличен към пиле фрикасе ! Това класическо българско традиционно семейно ястие е или много популярно, или точно обратното. Дали защото много хора имат спомени от училищните столове преди време, където пилето често се появява в по – малко апетитен вариант, но може да се каже, че репутацията на пиле фрикасе не е много добра. Класическата рецепта за фрикасе обаче обезоръжи всички! Съблазнителен външен вид, невероятен вкус и по -добър аромат, пържената пилешка супа, приготвена по класическата рецепта, директно влиза в графата „ястия, които трябва да опитате!“.

Необходими съставки :

пилешко месо – 500 грама
кисело мляко – 1 чаена чаша
жълтъци – 3 броя
лимон – 1/2 брой
краве масло – 2 супени лъжици
олио – 1 супена лъжица
брашно – 3 супени лъжици

Начин на приготвяне :

Първата стъпка в рецептата за пиле фрикасе е да сготвите месото. Сварете предоставеното пиле в подсолена вода до пълно сваряване. Можете да използвате бяло месо и пилешки бутчета или каквото пиле имате под ръка. След като месото се свари, се изважда от бульона, нарязва се и полученият бульон се прецежда. Когато пилето заври, разделете белтъка и жълтъка на 3 яйца, след което разбъркайте отделения жълтък с кисело мляко и лимонов сок, докато се получи гладка смес. В голям тиган или тенджера загрейте маслото и олиото заедно, след това запържете брашното за около 1-2 минути, докато стане леко златисто, след това добавете около 1-1 чаени лъжички месо малко по малко супа, или докато получите плътност, която искате. Разбърквайте непрекъснато, добавете тази смес и сместа от кисело мляко и жълтък. Овесената каша трябва да се вари около 4-5 минути, а накрая се добавя настърганото пиле.

Видео приготвяне :