Как да намерим изгубен телефон ако е изключен

Как да намерим изгубен телефон ако е изключен – iPhone / Android

Не губете надежда: има начин да намерите любимия си електронен приятел, дори телефонът ви да е изключен.
Ако сте загубили телефона си, не се паникьосвайте. И Android, и iPhone имат инструменти, които ви позволяват да намерите телефона си. Въпреки това, ако телефонът ви е изключен, нещата могат да бъдат малко по -сложни, особено за тези с телефон с Android. Ето как да намерите телефона си и какво да правите, ако се загуби. Разберете кой телефон е най-защитен: iPhone срещу Android.

Как да намерите изгубен iPhone

Инструментът Find My iPhone е най-добрият и лесен начин да намерите вашия iPhone. Ще трябва да отидете в Find My iPhone на iCloud.com, за да получите достъп до инструмента. След като влезете, щракнете върху „Всички устройства“. След това изберете изгубения си телефон от списъка. На екрана ще се появи карта с местоположението на телефона ви. Ето какво да направите, ако вашият iPhone бъде изгубен или откраднат.

Как да намерите изгубен iPhone
Как да намерите изгубен iPhone

Как да намерите изгубен телефон с Android

Телефон с Android може да бъде намерен чрез Android Device Manager. За да намерите телефона си, просто отидете на сайта Find My Device и влезте с профила в Google, който е свързан с телефона ви. Ако имате повече от един телефон, изберете изгубения телефон в менюто в горната част на екрана. След това местоположението на телефона ви ще се появи на картата.

Ако картата показва, че телефонът ви е наблизо, кликнете върху „Възпроизвеждане на звук“. Устройството ще започне да звъни през следващите 5 минути, дори ако е настроено на безшумно, за да ви помогне да го намерите.

Как да намерите изгубен телефон с Android
Как да намерите изгубен телефон с Android

Можете ли да откриете телефон, ако е изключен?

iPhone все още могат да бъдат намерени, дори когато телефонът ви е изключен. Ако използвате горепосочените стъпки за местоположение и телефонът ви е офлайн, картата ще покаже последното място, на което е бил телефонът, преди да излезе офлайн. Сайтът ще ви изпрати имейл, ако/когато телефонът ви бъде отново включен. Просто изберете опцията „Извести ме, когато бъде намерена“ на екрана.

За съжаление телефоните с Android трябва да са включени, за да бъдат разположени, като използвате стъпките по -горе.

 

Как мога да заключа изгубения си телефон?

Заключеният екран на телефона ви е един от най -добрите начини за защита на информацията на телефона ви, съветва Ерик Флорънс, анализатор по киберсигурност в SecurityTech. Изгубеният режим на iPhone и „Заключване на телефона ми“ в „Диспечер на устройства с Android“ могат да заключат телефона ви, така че любопитните хора или крадците да не могат да получат достъп до вашите лични снимки, банкови приложения или друга важна информация.

Ако вашият iPhone телефон е изгубен, можете да заключите екрана си дистанционно, дори ако нямате зададена парола. Ето как:

Отидете на Find My iPhone.

 • Влезте.
 • Щракнете върху менюто на устройството в горната част на екрана.
 • Изберете изгубения си iPhone.
 • Кликнете върху „Изгубен режим“. (Lost mode)
 • Изберете номер за контакт.
 • Кликнете върху „Напред“. (Next)
 • Въведете съобщение, което искате някой да види, ако намери телефона ви.
 • Кликнете върху „Готово“. (Done)

За телефони с Android инструментът Find My Device ще заключи телефона ви и ще ви позволи да зададете парола, ПИН код или модел, ако все още нямате такъв. Ето стъпките:

Отидете на Find My Device.

Как да намерите изгубен iPhoneВлезте с профила в Google, който е свързан с телефона ви.

Ако имате повече от един телефон, изберете го в менюто в горната част на екрана.

 • Кликнете върху „Защитено устройство“.
 • Въведете съобщение и телефонен номер за връзка, който някой може да види, за да се свърже с вас, ако намери телефона ви.
 • Щракнете върху „Защитено устройство“.

Не само действителният ви телефон трябва да бъдете внимателни – това са четирите неща, които хакерът може да направи само с вашия телефонен номер.