Как се връщат фабричните настройки на Android смартфон – ВИДЕО

Преди да започнете процедурата за фабрично нулиране, заредете батерията на смартфона поне до 20%. Някои смартфони имат фабрична сигурност и няма да ви позволят да отидете на т.нар нулирайте, ако батерията е недостатъчна. Това е така, защото ако батерията умре и вашият смартфон се изключи по време на фабрично нулиране, рискувате сериозно да го повредите.

Нека да преминем към реалната част. Щракнете върху иконата „Настройки“ и ако менюто на смартфона е на английски, иконата ще бъде „Настройки“. В долната част на падащото меню ще намерите ред, който казва „Система и актуализации“. Може да има разлики в правописа за различните марки и модели смартфони, но значението е едно и също.

След като отворите това подменю, намерете реда, който казва „Нулиране“. Сега ще имате три различни опции. Първият е „Нулиране на всички настройки“. Избирайки тази опция, ще изтриете само настройките на смартфона, запазвайки всички файлове и важна системна информация. Втората опция е „Нулиране на мрежовите настройки“. Това е най-лекото нулиране, което ще изтрие само мрежовите данни, свързани с телефонията и интернет. Най-пълното и пълно нулиране е „Нулиране на телефона“. Избирането му ще ви отведе до пълно изтриване на данни и фабрично нулиране.

Тук отново, в зависимост от марката и модела на смартфона, който използвате, процесът на възстановяване може да започне директно, можете да поискате потвърждение и потвърждението може да бъде придружено от въвеждане на цифров или символен код за потвърждение, за да се докаже, че собственикът на смартфонът иска да го нулира фабрично.

След като потвърдите всичко, всичко, което трябва да направите, е да оставите смартфона си сам и да изчакате. В зависимост от това колко информация имате за нея, процесът на фактуриране ще отнеме от около минута до няколко минути. Когато смартфонът се върне към фабричните настройки, не натискайте никакви бутони на ръба на смартфона, не изваждайте SIM картата и не изваждайте батерията.

Вижте видеото :

Всичко е готово, софтуерът на смартфона е възстановен до фабричните настройки и смартфонът е в същото положение, в което сте го активирали за първи път.