Xiaomi Mi 11 ревю - флагман на добра цена

Xiaomi Mi 11 ревю – флагман на добра цена

Xiaomi беше първият, който представи смартфон с водещия чипсет Snapdragon 888 и това се случи в края на миналата година, когато компанията обяви модела Mi 11 в Китай. Няколко седмици по-късно устройството направи своя международен дебют и продажбите си в България трябва да започне скоро – този месец. Изминалата година беше особено успешна за китайската компания, която успя значително да увеличи пазарния си дял, като се възползва от проблемите на Huawei в резултат на американските санкции. Продължи международната си експанзия и разшири присъствието си в България.

Дизайн

В началото на 2021 г. Xiaomi ще заложи на модела Mi 11, който носи интересни подобрения на по-ниска цена в сравнение с много конкуренти в премиум сегмента. Моделът ясно декларира принадлежността си към по-високия ценови сегмент и го показва благодарение на прецизната изработка и използваните материали. Отпред намираме четиристранно извито стъкло Gorilla Glass Victus, а отзад 3D панел с Gorilla Glass 5. Между тях има полирана метална рамка. Извитите панели правят телефона по-тънък, отколкото е в действителност и стои много добре в ръката. Задният панел има матова текстура за защита срещу пръстови отпечатъци, но прави устройството малко хлъзгаво.

За щастие е включен силиконов калъф (антибактериален според компанията), но за разлика от случая с предишните флагмани на компанията, той е много по-тънък. От дясната страна на корпуса ще намерите бутоните за сила на звука и захранването, а в долната част USB-C порт, слот за две SIM карти (без допълнителна поддръжка на паметта) и отвори за един от двата стерео високоговорителя.