/
/
Зарков: „ГЕРБ ги дразни не, че президентът свали доверието от правителството, а че казва истината“

Зарков: „ГЕРБ ги дразни не, че президентът свали доверието от правителството, а че казва истината“

Този акт е изключително важен. Той не е безпрецедентен, отбеляза зам.-председателят на ПГ на БСП

Пропускате една ключова фраза на Радев от вчера „На всичко това трябва да се сложи край“. На розовите думи: да, на източването на публичните средства: да, но и на още нещо. На абсолютно неприемливото бездействие, което вкарва страната ни в безвремие
ГЕРБ ги дразни не, че президентът свали доверието от правителството, а че казва истината. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков в декларация от името на група.

„Вчера българският президент Румен Радев обяви, че снема доверието си от правителството. Този акт е изключително важен. Той не е безпрецедентен. Други президенти са правили същото. Именно президентът Плевнелиев и президентът Желев. Ние може да не сме били съгласни с тяхната оценка, но никога не сме им поставяли под съмнение правото да се обърнат пред българските граждани и да кажат, че правителството според тях не си върши работата.

От вчера много коментари по отношение на това снемане на доверие.

Според него това, кеото ГЕРБ ги дразни в президента не е, че е свалил доверието от правителството. „Това, което ви дразни е, че той казва истината. Вие я знаете, но не я приемате“, каза още Зарков.

източник: epicenter.bg

Свързани новини 

Патриарх Неофит: Да пребъде делото на българската...
Държавният глава: Думите са домът, в който...
24 май – Ден на славянската писменост,...