/
/
/
/
Варненските болници със 60 респираторни апарата, очакват още

Варненските болници със 60 респираторни апарата, очакват още

Респираторните апарати към момента в Област Варна са около 60, съобщи Областният управител Стоян Пасев, предаде репортер

Според него обаче, бройката ще се увеличи, тъй като има заявка от национално ниво да се увеличат апаратите в цялата страна и в момента се чака доставка.

Освен това той допълни, че според премиера до 6-7 седмици България ще има възможност сама да произвежда респираторни апарати.

Областният управител съобщи още, че легловата база във Врна подходяща за лечение на коронавирус може да поеме 152 пациента.

Всички болници в морската столица обаче са в готовност да направят инфекциозни отделения и този капацитет вече се увеличата, уточни още той. Според него общата база на варненските болници е около 600 легла.

Областният управител каза още, че във Варна сме облагодетелствани от гледна точка, че имаме множество почивни бази на различни ведомства, които може също да бъдат използвани при необходимост за настаняване на болни или при нужда от карантиниране. Стоян Пасев подчерта, че почивните станции на МВР и на военните са подходящи, а тяхната легловата база е около 1500. Изградената вече полевата болница в Двореца на културата и спорта във Варна остава като най-краен вариант, уточни още Пасев.

източник: moreto.net

Свързани новини 

Румен Радев: Кризата показа, че хазната е...
Ген. Венцислав Мутафчийски: 25 са новите случаи,...
Горанов: Искам увеличение на лимита на държавния...