/
/
ТЕЦ-овете не са пригодени за безопасно изгаряне на какъвто и да е боклук. И чиновниците са го знаели

ТЕЦ-овете не са пригодени за безопасно изгаряне на какъвто и да е боклук. И чиновниците са го знаели

Засега публично не е оповестявано дали тези лица да са били привикани в родната прокуратура или не, за да бъдат разпитани.

Покрай съдружията на Горан Ангелов изникват и други родни фирми, като интересната е „Юпитер Секюрити“ ООД. А интересното лице там е Георги Петров Георгиев. Една от нишките, свързани с него води към „Хипо Алпе-Адриа лизинг България“ (впоследствие преименувани на „Хета асет резолюшън България“ и „Хета асет резолюшън ауто България“), а те – към огромния скандал в Австрия с фалиралата Хипо алпе адрия, кжоято закъса и първо беше купена от баварската Хипо ландес банк, после продадена обратно на австрийците, после национализирана.

А това е едно откровение за практиките на тази банка у нас , когато разследвах далаверата преди четири години.

„Моят приятел го караха по служебен път да подписва неверни заповеди на записи с грешни егн-та и адреси.Той поиска да напусне по надлежен законов ред и то не бяха заплахи и т.н включително и към членове на семейството му.Правете си сметка…“

Въобще направете си сметката как скромна провинциална австрийска банка с 300 млн. евро се превръща за светкавично време в конгромерат с 22 млрд. евро, оперирвщ с Източна Европа. Вижда се, че и тогава с банковата афера, и сега с боклучийската всъщност са играели зад кулисите едни и същи лица, а зад тях са два октопода – единия край Средиземно море, другият – на североизток от нас.

И най-сетне ще отбележа и още няколко факта. Ексминистър Димов, негов заместник и Изпълнителната агенция по околната среда (за която подсещам прокуратурата) дават разрешение на ТЕЦ-овете на Ковачки (а и други ТЕЦ) да горят боклук.
Това е скандално!

ТЕЦ-овете не са пригодени за безопасно изгаряне на какъвто и да е боклук. И чиновниците са го знаели.

Григор Лилов, Фейсбук

Свързани новини 

Патриарх Неофит: Да пребъде делото на българската...
Държавният глава: Думите са домът, в който...
24 май – Ден на славянската писменост,...