Светло бъдеще пред прахосмукачките роботи

Причини за нарастващ интерес към почистващите роботи

Един от основните фактори, движещи развитието на по-новите и усъвършенствани роботизирани прахосмукачки и тяхното внедряване в различни области на ежедневието, е съществуването на голям брой регистрирани почистващи машини и транспортни злополуки. В същото време компаниите по света инвестират милиарди долари в наемане и намиране на начини за намаляване на разходите.

Богата гама и различни модели прахосмукачки Xiaomi / Roborock можете да намерите тук : https://cheren-petak.com/product-category/robot/prahosmukachka-robot-xiaomi/

Примери за почистване на роботи на обществени места.

Понастоящем робот-прахосмукачката на Hefter отговаря за почистването в болниците в Манчестър и кралица Елизабет II във Великобритания. Моделът е в състояние да премине повече от 2000 квадратни метра всеки ден, използвайки лазерни скенери и ултразвукови детектори, за да идентифицира препятствията и да ги заобиколи. Ако срещне човек, роботът ще каже: „Съжалявам, почиствам“, след това ще се обърне и продължи. По време на първата си обиколка Хефтър се нуждаеше от оператор, който да му помогне да разбере маршрута, след което се почисти, водеше дневник, върна се на бензиностанцията и напълни резервоара си за газ с почистваща течност. Роботи като Figla могат да почистват на закрито и на открито. Батериите им могат да издържат два часа и могат да се адаптират добре към външната среда, да идентифицират неравни повърхности и сами да откриват боклука на улицата. Фигла е с площ от 21 500 квадратни метра.

Основни тенденции на пазара

През 2022 г. Северна Америка ще се превърне в един от водещите иноватори в внедряването на роботика. Основната причина е, че все повече семейства използват автономни прахосмукачки. Колкото повече отзиви получава производителят от клиентите, независимо дали под формата на рецензии или коментари, толкова повече компанията инвестира в разработването на вакуумни и почистващи роботи, за да покрие всяко място в дома. Така се появяват преносимите прахосмукачки с прибиращи се дръжки, ръчни, захранвани с батерии и други модели с обхват от 360 градуса. Усилията на инженерите през 2022 г. ще се съсредоточат върху самопочистващите се прахосмукачки, технологията за разпознаване на глас, технологията за лазерно картографиране и разграничаването на видовете замърсяване. Очаква се Азиатско-тихоокеанският регион да постигне най-висок темп на растеж през 2022 г.

Причината е, че някои от най-големите производители са в състояние да пуснат около 40 нови модела всяка година. Освен това доходите на всеки член на семейството също се увеличават постепенно, което ще позволи на повече потребители в региона да си позволят прахосмукачки от среден клас роботи. Компанията се фокусира върху нуждите на отделните пазари. Например iRobot е изградил два модела специално за индийския пазар. Японската Softbank Group реши да си сътрудничи с китайски стартиращи фирми, за да създаде подобрена версия на Roborock S6 за японския пазар. Положителната перспектива за пазара е, че все повече самотни семейства не живеят с родителите си. В този случай поддръжката на дома изисква времето и енергията, които роботът може да осигури. Според изследванията, независимо дали почиствате сами или наемате платени служители, 95% от разходите за почистване на къщи идват от вашия труд.