Плажовете на Халкидики - изпълнени с романтизъм и усещане за безбрежност

Плажовете на Халкидики – изпълнени с романтизъм и усещане за безбрежност

Плажовете на Халкидики са невероятно красиви, изпълнени с романтизъм и усещане за безбрежност.

Крайбрежието тук е едно от най-добрите места в Гърция за морска почивка. Общата дължина на плажовете на Халкидики е повече от 500 км. По тази причина, за да се посетят една двуседмична ваканция не е достатъчна.

Бреговете на Халкидики са уникална комбинация от сапфирени води, дълги пясъчни плажове и безкраен бряг с борови дървета.

Всички плажове на Халкидики принадлежат на държавата, входът за тях е безплатен. Но за ползване на чадъри и шезлонги ще трябва да отделите известни средства – от 2,50 до 7 евро за комплект. Някои обекти се управляват от крайбрежни барове и ресторанти. За да ползвате шезлонг, понякога е достатъчно да поръчате питие от близкото заведение. Почти по цялото крайбрежие има фирми за отдаване под наем на спортно оборудване и за водни занимания – банани, катамарани, лодки, джетове и много други. Местата за гмуркане близо край плажовете на  Халкидики са идеални за активен отдих. Там могат да се видят обитателите на Егейско море –риба тон, октоподи, сепии, морски звезди и други видове риби.

Изумрудени и тюркоазени води, приказни плажове, уникална природа, плажен бар, крайбрежни курорти за семейства и, разбира се, за страхотни места за  партита радват туристите. Екзотичният регион Халкидики, награден с 89 Сини флага през 2018 г., ви дава километри плажове, които се съпевновават помежду си по красота. Реално всички са победители в това състезание!

Започвайки от запад, морските пътешественици могат да се насладят на Неа Ираклия, Неа Каликратия: големи и много популярни плажове с бял пясък. Добре оборудвани хотели и вили, идеални за семейна почивка очакват гостите, а в традиционните таверни наоколо се сервира невероятна гръцка кухня.

Ако сте решили да направите незабравима почивка това лято то със сигурност трябва да проверите офертите на вили под наем Халкидики от Halkidikivilla.com

След това идват на ред плажовете Неа Плая, Флогита, плажовете на Дионисиос и Агиос Мамас. Повече или по-малко известни, но и добре организирани, те предлагат огромен избор не само за любителите на морските спортове, но и за тези, които обичат уединение и спокойствие в малки заливчета с кристално чиста вода, сгушени между плажовете.

Магическата Касандра е не просто плажни ивици и тюркоазено море, но и зона с добра инфраструктура, плажни бароне и бази за всякакви морски спортове. Усеща се духа на една космополитна атмосфера, Възрастни и деца могат при желание да събират тен на по-спокойни плажове като Мола Калива, Неа Скиони, Гларокавос.

Плажовете на Халкидики
Плажовете на Халкидики

Екзотичната Ситония мами туристите със своите

заливчетата в местата Кавуротрипес и Кариди със зеленото си море и бял пясък. Никити с добре организиран плаж, който се простира на километри. Плажът Сарти привлича сърфистите като магнит, а плажовете на Порто Карас, Спафиес, Каламици, Агиос Йоанис също не са за изпускане.  На плажа на Торони туристите плуват точно под древните руини, а в Порто Куфо, древното пристанище на град Торони, гледката е изненадаваща: двете скали на пристанището оставят само 300 метра открито пространство за преминаване на кораби.

Определено Ситония е популярна с големите си къмпинги с разкошни плажове в Арменистис и в Каламици. Човек не бива да пропусне и изживеете страхотни моменти, наслаждавайки се на местни напитки и коктейли и танцувайки направо на пясъка до сутринта. Ситония е идеална за семейства, тъй като предлага повече възможности за настаняване, храна и забавления, а децата прекарват ваканцията си тук като в рая.

Град Уранополи (Небесен град) е своеобразна „врата“ към манастирите на Света гора. Тук има впечатляващ замък и огромен оборудван плаж, освен това островите Амулиани и Дрения с великолепно синьо-зелено море наоколо се отличават със своята красота в целия северозапад на Халкидики. Плажовете на Камбос, Йерисос, Пиргос, Девелики, Кастри, Ксиропотамос и Трипити са доказателство, че дори в по-малко известната част на Халкидики има места с уникална красота.