/
/
/
/
Осем студенти ще получат награди от Община Варна за постигнати успехи

Осем студенти ще получат награди от Община Варна за постигнати успехи

Осем студенти ще получат награди от Община Варна за постигнати високи резултати в различни области на международно и национално ниво. Номинациите за годишните поименни награди бяха одобрени с пълно единодушие на днешното заседание на Общинския съвет.

Проектантът на релефната карта на Морската градина Кристиян Иванов е носителят на наградата в раздел „Технически науки“. Той е студент 5-ти курс, специалност „Архитектура“ във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

В раздел „Природни науки, математика и информатика“ призът е за третокурсника Светослав Хаджитодев, специалност „Информационни и комуникационни технологии в морската индустрия“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Студентът е бронзов медалист от Националната студентска олимпиада по компютърна математика „Акад. Стефан Додунеков“.

Кристина Димитрова от Висшето училище по мениджмънт – Варна получава наградата в раздел „Изкуство“. Четвъртокурсничката от специалност „Хотелиерство и кулинарни изкуства“ има спечелени три първи места – за най-добра шоколадова скулптура, за най-добър ресторантьорски десерт и в категория „Сладкар на България“, в Националната купа на България през април тази година.

В раздел „Педагогически науки“ призьор е Любослав Александров, студент 3-ти курс, специалност „Информатика“ в Икономически университет – Варна. Той има завоювано четвърто място в XXXI Републиканска студентска олимпиада по програмиране.

Сред наградените е и Габриела Панайотова, студентка 6-ти курс, специалност „Медицина“ в Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна. В конференцията „Моята професия през 2040 г. – перспективи за развитие на висшето училище в България“ през април 2019 г. тя печели първо място със собственото си клинично проучване „Влияние на продължителността на контрактите върху първичните симптоми на депресия и тревожност при моряци“.

Още една студентка 6-ти курс, специалност „Медицина“ в МУ – Варна, ще получи приз от Община Варна. Това е Магдалена Близнакова, завоювала трето място на научна постерна сесия в Международен конгрес на медицинските науки ICMS в София.

В раздел „Сигурност и отбрана“ наградата отива при Десислава Вълчева, студентка 4-ти курс, специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Тя е шампион по тласкане на гюле в Държавното военно лично-отборно първенство по лека атлетика, състояло се през юни 2019 г. в Сливен.

Призът в раздел „Социални, стопански и правни науки“ е за Виктория Тодорова, студентка 5-ти курс, специалност „Право“ във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Тя е участвала в студентска научна сесия „Младеж, наука, съвременност“ с доклад на тема „Доживотният затвор без право на замяна и правото на помилване“ и успешно е завършила стажантска програма под егидата на вицепрезидента на България.

За поредна година в категория „Аграрни науки и ветеринарна медицина“ няма номинация.

По традиция отличията ще бъдат връчени на тържествена церемония в Община Варна.

Източник: https://varnacouncil.bg/

Свързани новини 

Прокуратурата е установила данни за съпричастност на...
Планът на Тръмп: Палестинска държава със столица...
Румен Радев: „Президентската институция все по-уверено задава...