/
/
/
НС ще ратифицира днес договора за финансиране на интерконектора с Гърция

НС ще ратифицира днес договора за финансиране на интерконектора с Гърция

Министър Петя Аврамова ще отговаря на въпрос на БСП за водния режим

Днес депутатите ще ратифицират Гаранционното споразумение между България и Европейската инвестиционна банка по договор от 10 октомври между Банката и Българския енергиен холдинг за финансиране на проекта „Междусистемна газова връзка Гърция-България“. Предвижда се заем от 109 900 000 евро.

Междусистемната газова връзка Гърция България е проект, който е включен в седемте най-важни приоритета на Европейския съюз. Предвижда се гратисният период за главницата да бъде до 7 години и срокът на погасяването на заема да е до 25 години. Ратификацията е и предварително условие за влизане в сила на договора и за усвояване на кредитирането.

В рамките на днешния парламентарен контрол ще се проведат и разисквания по питането от народния представител Антон Кутев към министъра на културата Боил Банов относно политиката на правителството за гарантиране свободата на словото.

Мариана Николова – заместник министър-председател по икономическата и демографската политика, ще отговори на въпрос за конвенцията на ООН и правата на детето.

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова се очаква да отговори на питане на БСП за политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за предотвратяване на опасността от воден режим в някои населени места.

източник: bnr.bg

Свързани новини 

Прокуратурата е установила данни за съпричастност на...
Планът на Тръмп: Палестинска държава със столица...
Румен Радев: „Президентската институция все по-уверено задава...