/
/
/
Новият областен управител на Перник встъпи официално в длъжност

Новият областен управител на Перник встъпи официално в длъжност

Новият областен управител на Перник Емил Костадинов е встъпил официално в длъжност, съобщи пресцентърът на областната администрация и БТА.

Той е назначен с решение на Министерски съвет 724/ 05.12.2019 г.
Емил Костадинов е роден на 1 януари 1986 г. Работил е в Областно пътно управление – Перник, а в периода ноември 2015 г. – октомври 2019 г. е бил кмет на кметство „Изток“, община Перник.

Завършил е ВТУ „Тодор Каблешков“ – София с магистърските специалности „Транспортен мениджмънт“ и „Автоматизирано проектиране в машиностроенето“. Има придобита образователно-квалификационна степен „магистър“ и по специалността „Национална сигурност и отбрана“ от Военната академия „Георги Раковски“ – София.
Сред приоритетите, които си е поставил новият областен управител в спешен порядък, е разрешаването на водната криза в община Перник. По думите му това трябва да е синхронизирано и с координираното участие на всички отговорни териториални структури.

Сред приоритетите, които си поставя новият губернатор в спешен порядък, са разрешаването на водната криза в Община Перник. По думите му това трябва да е синхронизирано и с координираното участие на всички отговорни териториални структури.

Костадинов е гарантирал, че ще работи еднакво добре с всички кметове от областта за развитието на добри инициативи и модели в сферата на образованието, културата, изкуството, спорта, младежките дейности и др.

източник: epicenter.bg

Свързани новини 

Прокуратурата е установила данни за съпричастност на...
Планът на Тръмп: Палестинска държава със столица...
Румен Радев: „Президентската институция все по-уверено задава...