/
/
Кирил Добрев: Всички чакат оставката на Данаил Кирилов. Спасителните ходове на ГЕРБ свършиха!

Кирил Добрев: Всички чакат оставката на Данаил Кирилов. Спасителните ходове на ГЕРБ свършиха!

Кирил Добрев: Всички чакат оставката на Данаил Кирилов. Спасителните ходове на ГЕРБ свършиха!
Управляващите са тотално изчерпани и откъм кадри, и откъм политики

Отдавна обаче е ясно, че #ГЕРБ нямат общественото доверие да управляват България.

Спасителните политически ходове на ГЕРБ свършиха. Управляващите са тотално изчерпани и откъм кадри, и откъм политики. Всички чакат оставката на Данаил Кирилов. Отдавна обаче е ясно, че #ГЕРБ нямат общественото доверие да управляват България.

Това написа зам.-председателят на БСП Кирил Добрев

Изказването му идва на фона на поредният политически скандал, след вчерашния шамар на Брюксел и последвалите изказвания на външния ни министър Екатерина Захариева.

Припомняме, че вчера Брюксел зашлеви шамар на страната ни, след като обяви, че продължава наблюдението си над страната ни поради недостатъци на правната й система и корупцията на високо равнище. Под наблюдение оставаме, въпреки констатациите на предишната Еврокомисия на Жан-Клод Юнкер, че страната ни е изпълнила ангажиментите си по Механизма за сътрудничество и проверка (МСП).

По думите на външния ни министър Екатерина Захариева промяна в позицията на ЕК по отношение на изпълнението на всички ангажименти, поети от България за МСП. Тя заяви, че евромониторингът не остава.

Тезата и бе повторена и от управляващите.

От БСП излязоха с декларация, в която поискаха оставката на правосъдния ни миниснър Данаил Кирилов заради обещанието му, че ще си тръгне от поста, ако мониторингът над България не отпадне.

„Всички чакат оставката на Данаил Кирилов. Отдавна обаче е ясно, че #ГЕРБ нямат общественото доверие да управляват България. Те са тотално изчерпани и откъм кадри и политики, а спасителните политически ходове свършиха. Ако мога да използвам думата “успех” в управлението на ГЕРБ, то успешната част от кризата я изнесоха лекарите и скромните медицински работници – тези, които освен знания, имат и мисия.

Няма смисъл да казвам, че икономическата част е пълен #провал, поне от това, което виждаме дотук като мерки. Отдавна мисията на ГЕРБ не е #България, а само властта. Как да я задържат поне още малко. Спокойно, скоро всичко ще свърши. Когато властта е причина за толкова много компромиси, то тя си е отишла, повярвайте ми.

Европейската комисия показа, че е наясно с това и потупванията и снимките са просто добро брюкселско възпитание, а не одобрение и подкрепа“.

източник: еpicenter.bg

Свързани новини 

Китай и САЩ са на ръба на...
Патриарх Неофит: Да пребъде делото на българската...
Държавният глава: Думите са домът, в който...