/
/
/
Главният архитект на София: Не съм запознат със становището на прокуратурата за „I Tower“

Главният архитект на София: Не съм запознат със становището на прокуратурата за „I Tower“

Сгради от първа, втора и трета категория компетентният орган за проверка е Дирекция Национален строителен контрол. Това каза главният архитект на София Здравко Здравков по повод поисканата от Върховна административна прокуратура незабавна проверка на законността на строежа на небостъргач „I Tower“ в центъра на град София.

ВАП е образувала преписка въз основа на информация в медиите, в която се твърди, че изграждането на сградата се извършва при изтекло разрешително за строеж. 

Не съм запознат със становището на прокуратурата, добави арх. Здравков, цитиран от Новини.бг. 

В отговор на въпрос дали издирваният бизнесмен Васил Божков под някаква форма участва в строежа на сградата, арх. Здравков заяви: „Разрешенията за строеж са публични, качени са на сайта на „Архитектура и градоустройство“. Има интерактивна карта, където може да се провери на чие име са издадени разрешенията. При мен постъпват документи за собственост с конкретни възложители“. 

Попитан дали строежът има разрешително главният архитект на София посочи: „Всички строежи в София имат разрешения за строеж. Незаконните строежи се премахват“.

ДНСК започна проверка на законността на строителството на небостъргача „I Tower“ в центъра на София, съобщиха междувременно от ведомството. 

Докладът с резултатите Дирекцията за национален строителен контрол ще предостави на Върховната административна прокуратура.

източник: еpicenter. bg

Свързани новини 

Преди седмица положил клетва – Нетаняху на...
Китай и САЩ са на ръба на...
Патриарх Неофит: Да пребъде делото на българската...