Dreame F9

Dreame F9 – ултратънък дизайн и страхотни параметри

Сред основните преимущества на робота са неговият ултратънък дизайн, едва 8 см; супер мощната сила на засмукване – 2500Pa; визуалната навигация Pioneer 2.0; удълженото време за почистване до 150 мин. и динамично създаване на виртуална карта.

Оптична навигация Pioneer 2.0

Способна е да улови до 30,000 точки в секунда. Създаването и запазването на картата се случва в реално време. Навигацията прави Dreame F9 по-добър в изследването и изучаването на релефа на дома Ви, на препятствията, стените и отделните помещения. Така можете не само да почиствате избрани от Вас зони, но и да създавате виртуални стени. По този начин роботът ще избягва да минава край мястото за почивка на домашния Ви любимец, кошчето на детето Ви или друга забранена зона.

Преодолява препятствията с лекота

Dreame F9 е оборудван общо с 14 датчика, за да се справя сам със сложни ситуации. Осем от сензорите му са инфрачервени и служат за избягване на предмети и падане по стълбите. Максималната височина, през която може да мине робота, е 2 см – това включва килими, ниски прагове, кабели.

Интелигентен алгоритъм

Докато почиства, роботът създава динамична карта, чрез която непрестанно коригира и преизчислява маршрута си за работа със скорост 50 пъти в секунда. Dreame F9 включва пет нови усъвършенствани метода за построяване на карта, позволяващ индивидуален подход към почистването, сред които са зони за почистване, виртуални граници и номериране на помещенията.

Високоефективен дигитален мотор NIDEC

Гордостта на Dreame F9 е неговият японски дигитален мотор за ненадмината чистота. Силата на засмукване стига до 2500 Pa. Степените на работа са четири, като най-ниската е за твърди подове и ежедневно почистване, докато най-високата е турбо и е подходяща за килими или упорити замърсявания.

Вакуумиране

Обемът на основния контейнер е 600 мл., който, в сравнение с други модели, е един от най-големите на пазара. Благодарение на мощната си, 5200mAh батерия, времето за работа е удължено до 150 мин. Приложението за телефон Ви дава възможност да избирате между четири режима: тих, стандартен, интензивен и турбо. Времето за изчакване е 10 мин., след което роботът заспива.

Мокро почистване след вакуумиране

Обемът на водния контейнер е 200 мл., а времето за миене – до 90 мин. Мопът е с ширина 317 мм за покриване на по-голяма повърхност. Изграден е от антибактериална микрофибърна тъкан, която елиминира до 99,9% от бактериите. Алгоритъмът на робота позволява да настроите мопът да се включи веднага след като цикълът за вакуумиране приключи. Дозаторът е пригоден за различни ситуации, изчислявайки необходимото количество вода.

Първата степен е подходяща за попиване на прашинките, останали след сухото почистване, както и за горещи летни дни с висока влажност във въздуха. Втората степен е за ежедневно почистване на плочките в банята и кухнята. Третата степен е за петна и силно замърсяване. Препоръчва се повърхностите да са били вакуумирани поне три пъти подред, преди да използвате мопа.

Поддържане и почистване на робота

Контейнерите, филтрите и мопа са частите, които най-често трябва да се мият. Използвайте чиста вода и изчакайте поне 24 часа да изсъхнат напълно, преди да ги върнете обратно в робота. За почистването на основната и страничните четки, както и на колелата, използвайте ножчето от комплекта с аксесоари. Не на последно място, почиствайте регулярно сензорите с мека кърпа. Те се намират отдолу и отстрани на робота. Същото направете и със станцията за зареждане, като предварително я изключите от захранването.

Любопитни факти за Dreame F9

– може да минава през тесни пространства, но не по-малки от 38 см;

– преди първото почистване се уверете, че роботът е напълно зареден;

– не оставяйте чехли или найлонови торбички на пътя му;

– не оставяйте крехки или прозрачни предмети на пода;

– LDS сензорите могат да работят и в пълен мрак;

– когато прилагате нови ъпдейти на робота, той трябва да има поне 15% заряд.

Този и други модели прахосмукачки роботи можете да намерите на сайта – https://mobisector.com/prakosmukacki-roboti