/
/
Бойко Борисов ще участва в Мюнхенската конференция по сигурността

Бойко Борисов ще участва в Мюнхенската конференция по сигурността

Министър-председателят ще проведе и двустранни срещи с европейски и световни лидери

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Мюнхенската конференция по сигурността на 14 и 15 февруари. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

За 56-та поредна година конференцията в Мюнхен ще събере близо 500 световни лидери в областта на политиката, бизнеса, науката, които ще направят преглед на настоящите и бъдещите предизвикателства пред сигурността.

Сред участниците във форума ще бъдат канцлерът на Австрия Себастиан Курц, външният министър на Русия Сергей Лавров, президентът на Франция Еманюел Макрон, спикърът на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси, военният министър Марк Еспър и държавният секретар на САЩ Майк Помпео.

Ще участват още премиерът на Нидерландия Марк Рюте, президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, премиерът на Канада Джъстин Трюдо, основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг и др.

Участниците в Конференцията ще обсъдят разширяването на сътрудничеството в областта на отбраната и международните отношения като цяло. Сред темите на събитието в Мюнхен ще бъдат и последиците от изменението на климата, както и актуални въпроси от глобалната външна политика като Либия, Източна Азия.

В рамките на конференцията министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Трансатлантическия форум, организиран от баварския Християнсоциален съюз, както и в кръгла маса, посветена на сигурността на Балканите.

Премиерът Борисов ще проведе среща с председателя и основател на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер, който ще бъде удостоен с наградата „Златна лаврова клонка“ за дългогодишното си ползотворно сътрудничество с България в областта на външната политика.

Министър-председателят Бойко Борисов ще проведе и двустранни срещи с европейски и световни лидери.

източник: epicenter.bg

Свързани новини 

Български евродепутати спряха две петиции срещу АЕЦ...
Иван Гешев: Ще бъде разследван целият процес...
Европейските лидери ще дебатират многогодишната финансова рамка...