/
/
/
Борисов не иска да знае кого подслушват и кого арестуват

Борисов не иска да знае кого подслушват и кого арестуват

Някой е цопнал някъде – това не е моя вина. Съжалявам, че такива глупости… те се омазаха и искат да изхвърлят проблема към мен. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Мюнхен, където участва в 56-та поредна годишна конференция по сигурността.

На репликата: „Антон Кутев Ви обвини, че сте подслушвали президента“, Борисов каза – „верно ли такива глупости? Той не познава закона„. 

Това че някой се е омазал, хъкал-мъкал изведнъж мен да ме намесват в такива работи. ДАНС, МВР, ДАР работят по свои закони. Аз не само че нямам достъп до СРС-та, не само че никой не ме пита, а и всички СРС-та се разрешават от съда. Къде им е разрешено президенът да бъде подслушван, каза Борисов.

От 3 месеца не са идвали прокурори в сряда на сбирката. С този прокурор се разбрахме: „Да се размаже всичко живо, което (използвам жаргон), което си е позволило да цапа въздух, земя, вода. Така че – виждате – вчера двама министри и главния прокурор. Всички служби – БОП, ДАНС, полиция, са впрегнати и работят в тази сфера. За това сме се разбрали. Ма дали арестуват министри, дали арестуват зам.-министър – който и да е – това не е моя работа. Това не ме интересува и не искам и не ми я долагат, каза премиерът.

От там нататък – по водите, някой е слагал байпас – за това сме се разбрали. За борба с контрабандата – от 34%, когато Кутев е управлявал и неговата партия – 3,4%. Милиарди са вкарани в бюджета, увери Борисов.

Когато партията на Радев мен ме подслушваха в тоалетната и ме записваха, тогава стиснах зъби. Като разбрах (че президентът е бил подслушван – б.р.), ми стана крайно неприятно. Това пречи на стабилността, не е хубаво да има такива скандали. Това семейство (на президента – б.р.) трябва да седят колкото може по-дълго, за да разберат българите, че само личното, само себелюбието е важно за тях – нищо друго, каза Борисов пред журналисти в Мюнхен.

Борисов се закле, че няма нищо общо с подслушването

Припомняме, на 12 февруари президентът запита знаел ли е премиерът, че неговите подчинени подслушват и разработват президента и то в грубо нарушение на закона.

На въпрос, че международната организация „Репортери без граници“ внесе призив срещу намесата в работата на медиите, Борисов побърза да каже, че работи добре с тях.

„Не считам, че Валери Симеонов може да говори по този начин. За хазарта го подкрепихме с цялата мощ на ГЕРБ. Трябваше просто да се извини“, каза Борисов по повод изказването на зам.-председателя на парламента Валери Симеонов, че имало подкупни журналисти, защото не са предали в ефир информация, казана от него и касаеща пряко внесени от Симеонов промени в законопроекта за хазарта.

„Някой път човек е изнервен, може да се изпусне. Има ден за прошка – и на най-големия си враг се обаждаш и казваш: „Прощавай, сгрешил съм“, особено, когато е без да искам“, заяви премиерът.

Една частна телевизия дали ще пуснат или не – си е тяхна работа, зрителят е този, който определя да ги гледа или не. Съжалявам, че лидер в коалицията е говорил такива неща. Човешко е да сгрешиш, човешко е да се извиниш, каза Борисов по повод твърдението на Симеонов.

Запитан: „Трябва ли да се промени политическият модел по отношение на медиите в България?“, той попита какъв е политическият модел и допълни: „Аз нито имам медии, нито имам вестник“.

„Не е добре, но няма скрито-покрито. Искат да ме замесят. Което зависеше от мен да забраня на ГЕРБ, моята си партия думата импийчмънт да не я произнасят“, каза Борисов.

източник: news.bg

Свързани новини 

Български евродепутати спряха две петиции срещу АЕЦ...
Иван Гешев: Ще бъде разследван целият процес...
Европейските лидери ще дебатират многогодишната финансова рамка...