/
/
Без нито един случай на COVID-19 от местен произход в Китай

Без нито един случай на COVID-19 от местен произход в Китай

Китай не е регистрирал в четвъртък нито един нов случай от местен произход, но здравните служители обявиха още 67 внесени случая на коронавирус, съобщава АФП. 
Регистрирани са и 6 смъртни случая, включително пет в град Ухан, люлката на епидемията в Китай, според официалния доклад. 

Сред приоритетите на страната, от която започна световната пандемия през декември, днес е да избегне завръщането от чужбина на Ковид-19 върху нейната територия. 

В резултат, на всеки, който влезе в Китай, се налага карантина от 14 дни, независимо от държавата, от която пристига. А в Пекин карантината трябва да се провежда на определени места и за сметка на новопристигащите. 

Общо 541 т. н. „внесени“ случаи на заразяване бяха идентифицирани в Китай, според Министерството на здравеопазването, по време, когато страната изглежда до голяма степен овладя епидемията. 

Знак за това подобрение: след два месеца блокада заради коронавируса, провинция Хубей, чиято столица е Ухан, започна в сряда да отворя своите врати, затворени от края на януари. 

Провинцията, която има повече от 50 милиона жители, бе най-тежко засегната от епидемията, при която починаха близо 3 300 души в Китай, от над 80 000 случая на заразяване. 

Някои летища и гари в провинцията са отворени отново. Но училищата остават затворени за момента. 

Последните ограничения за транспорта ще бъдат премахнати в Хубей в петък, с изключение на Ухан, който ще трябва да изчака до 8 април. /БГНЕС

източник: еpicenter.bg

Свързани новини 

Румен Радев: Кризата показа, че хазната е...
Ген. Венцислав Мутафчийски: 25 са новите случаи,...
Горанов: Искам увеличение на лимита на държавния...