/
/
Адв. Рангелов: Жалко е, ако чрез Миталов, две велики сили си уреждат отношенията

Адв. Рангелов: Жалко е, ако чрез Миталов, две велики сили си уреждат отношенията

САЩ съобщи, че корумпираният българин, който има забрана да влиза в страната е съдия Андон Миталов. Би изглеждало много жалко, ако се жертва български магистрат, за да може две велики сили да си уреждат отношенията на наша територия. Това каза пред Фрог нюз уважаваният адвокат Людмил Рангелов.

Припомняме ви, че Миталов даде разрешение на обвинения в шпионаж Николай Малинов да замине за Русия, където Путин му връчи награда.  


Рангелов уточни: “Действията на Миталов по този случай са ясно регламентирани в закона.  И той не го е нарушил. Не мога да се съглася, че един магистрат може да бъде обявен за корумпиран от САЩ само  защото лицето, на което е дал разрешение да отсъства от страната, и пак казвам напълно законосъобразно, е отишло в Русия, за да получи награда от Путин.

Именно затова  не виждам причина да се плати някаква сума на този съдия, за да вземе подобно решение. Съвсем очевидно е, че въпросното решение не е достатъчно, за да се приеме, че този човек  е корумпиран. От гледна точка на закона този съдия не е извършил нищо нередно. Фактът, че САЩ посочва български магистрат за корумпиран, без да знаем какви са доказателствата за това,  е много сериозна атака срещу съдебната система.


Корупция при всички случаи означава едно-единствено нещо. От твърденията на американските власти излиза, че този съдия е извършил нещо незаконно или макар и законно, го е извършил срещу някаква облага. Тази облага по някакъв начин трябва да е материализирана – някакво предимство,  сума пари, пътуване и т. н.

Сега очакваме да чуем каква облага е получил съдия Миталов, за да извърши това действие. И ако българското общество не получи достатъчно информация в тази посока, това означава,че става дума за една своеобразна разправа. Любопитно е да разберем дали главният прокурор Иван Гешев  ще направи искане към САЩ, за да получи доказателствата за корупция.

източник: frognews.bg

Свързани новини 

28 май – Ден на природните паркове...
Кипърският кабинет одобри Източносредиземноморския газопровод
Отведоха на разпит зам.-министъра на екологията Красимир...