/
/
276 са случаите на COVID-19 у нас. 3-годишно дете е най-младият пациент

276 са случаите на COVID-19 у нас. 3-годишно дете е най-младият пациент

За последните 24 часа са 33 случаите на коронавирус у нас. С тях броят на пробите нараства на 276, заяви началникът на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски. Тригодишно дете е най-младият пациент с положителна проба за коронавирус у насНовите области, в които има положителни проби, са Кърджали и Хасково, а от последните излезли 12 проби – в Бургас са 3, има жена на 22 години и 2 деца – на 3 и 8 години. Това е и най-младият пациент в България – тригодишно дете. Те са контактни лица на един от докторите. Жената пък е с история от пътуване от Англия. В Пловдив има четири случая в болница „Свети Панталеймон“ – мъж на 50 години и две жени на 56 и 58 години, и мъж на 62 години от РЗИ-Пловдив.

Има втори случай за деня в Инфекциозна болница в София, каза още Мутафчийски. Той е на мъж на 36 години, има и три амбулаторни случая. Общо 4 са случаите в тази болница.

В Кюстендил също има случай на мъж на 57 години.

Предоставен е списъкът за леглата, които са подготвени за коронавирус епидемията, те са 7473, от тях 1137 са в София. В интензивните легла са 1347, от които 518 са в София. Генералът уточни, че това не е пълният капацитет на болниците, а става въпрос за заповед всяка болница да има отделени легла и респиратори за такъв тип болни. Увеличен е десетократно капацитетът на болниците.

източник: glasove.com

Свързани новини 

Румен Радев: Кризата показа, че хазната е...
Ген. Венцислав Мутафчийски: 25 са новите случаи,...
Горанов: Искам увеличение на лимита на държавния...